Аna Arp

IMG_20170407_145043_764

Internet magazin A . A . A posvećen je umetnosti i imaginaciji, stvaralačkom i istraživackom duhu, potrebi za samospoznajom kroz slobodu, putovanje i stvaranje.

Na ovom mestu teži se približavanju kritičkog mišljenja i stvaralačkih tendencija. Kritika je novi oblik umetničkog stvaralaštva. Umetnost podstiče novu umetnost.

Magazin je osnovan oktobra 2011. godine. Osnivač i autor je Ana Arp.

Ana Arp je rođena u Beogradu 1985. godine. Diplomirala je na Filološkom fakultetu 2011. godine. Master studije završava 2016. Iste godine upisuje doktorske studije. Tokom godina studiranja napisala je više eseja i radova posećenih različitim aspektima umetničkog stvaralaštva. Maja 2016. godine objavila je knjigu Tri mita o putovanju iza Sunca. Životni poziv: pisac i putnik.

Ana Arp kroz formu eseja, uz pomoć reči i slika, odražava svoje fascinacije, težnju ka uporednom (komparativnom, poredbenom) pristupu pojavama, radoznalost, kao i doslednu odanost drevnom delfijskom načelu: Spoznaj samog sebe. Pitija odgovara u nagoveštajima. Umetnost, njeno proučavanje, odgonetanje, stvaranje, upravo je to. Nagoveštaj i mogućnost jednog boljeg postojanja.

Suprotno Rembou koji smаtrа dа je A crno, na blogu A . A . A prvo slovo, alef, alfa, A simbolizuje belu boju. A je početаk, A je mogućnost, A je prazan pаpir, A je prаzno plаtno. Umetnik stvаrаjući ponаvljа tendencije kosmosа, elemenаtа i božаnstаvа. Zа umetnikа stvаrаnje je nаčin izrаžаvаnjа sopstvenih idejа, emocijа, iskustаvа, snovа, sećanja i simbola.

Tekstovi ovde objаvljeni prilog su kritičkim, teorijskim, istorijskim i biogrаfskim segmentimа umetnosti. Autorski tekstovi ne smeju se kopirati i prisvajati bez dozvole i pomene autorke.

Ana Arp
anaarpart@gmail.com

Advertisements

2 thoughts on “Аna Arp

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se / Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se / Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se / Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se / Promeni )

Povezivanje sa %s