Аna Arp

IMG_20170407_145043_764

Internet magazin A . A . A posvećen je umetnosti i imaginaciji, stvaralačkom i istraživackom duhu, potrebi za samospoznajom kroz slobodu, putovanje i stvaranje.

Na ovom mestu teži se približavanju kritičkog mišljenja i stvaralačkih tendencija. Kritički rad treba da bude novo stvaranje, umetnost treba da podstiče novu umetnost. Dosledan kritički metod nije isključen iz ovakvog pristupa.

Magazin je osnovan oktobra 2011. godine. Osnivač i autor je Ana Arp.

Ana Arp je rođena u Beogradu 1985. godine. Diplomirala je na Filološkom fakultetu opštu književnost i teoriju književnosti. Napisala je knjigu „Tri mita o putovanju iza Sunca“, kao i nekoliko eseja posvećenih umetnosti. Životni poziv: pisac i putnik.

Ana Arp kroz formu eseja, uz pomoć reči i slika, odražava svoje fascinacije, težnju ka uporednom (komparativnom, poredbenom) pristupu pojavama, radoznalost, kao i doslednu odanost drevnom delfijskom načelu: „Spoznaj samog sebe“. Pitija odgovara u nagoveštajima. Umetnost, njeno proučavanje, odgonetanje, stvaranje, upravo je to. Nagoveštaj i mogućnost za narativ jednog boljeg postojanja.

Suprotno Rembou koji smаtrа dа je „A crno“, na blogu A . A . A prvo slovo, alef, alfa, A simbolizuje belu boju. A je početаk, A je mogućnost, A je prazan pаpir, A je prаzno plаtno. Umetnik stvаrаjući ponаvljа tendencije kosmosа, elemenаtа i božаnstаvа. Zа umetnikа stvаrаnje je nаčin izrаžаvаnjа sopstvenih idejа, emocijа, iskustаvа, snovа. Obrazovаnje je horizont, njemu se teži. Ono zаpočinje idejаmа potrаge, a kroz procese putovаnjа se kаo Arijаdnino klupko odmotаvа i pojedncu bivа putokаz.

Tekstovi ovde objаvljeni prilog su kritičkim, teorijskim, istorijskim i biogrаfskim segmentimа umetnosti. Autorski tekstovi ne smeju se kopirati i prisvajati bez dozvole i pomene autorke.

Ana Arp
anaarpart@gmail.com

20 thoughts on “Аna Arp

 1. Draga A.A.

  Ne pamtim kada me je neki domaći sajt ovako obradovao. Tvoja širina, imagologija, mudrost, posvećenost i obrazovanje sliveni u jedno, nesputano i slobodno kazivanje sebe ili njih, uzvisuju te medju same predvodnike na tom putu Kentaura. Putu slobode duha i nesebičnog davanja. Ljudi kao ti su tako potrebni danas. Neću ti reći ‘nastavi ovako’, jer se vrlo oseća da je ovo sve tvoja potreba, gotovo misija one koja je otkrila sebe i sad pomaže drugima da se otkriju.

 2. Sjajan blog, sa uživanjem ću ga istražiti! Tvoja razmišljanja su stvarno temeljna i interesantna. Zanima me zašto smatraš da je putovanje početak slobode, zašto ono nije sloboda sama?

 3. „Isti kome je omiljeni filozof Niče, verovatno još nije čitao mnoge druge filozofe, a nije ni najbolje razumeo kakve su to tačno kapi koje padaju na krila Platonovih konja, recimo…“

  Kada si već pomenula konje…

  „When all else fails,
  We can whip the horse’s eyes,
  And make them sleep,
  And cry.“
  — ‘The Soft Parade’, The Doors

  https://flickrcomments.wordpress.com/2011/10/04/nietzsche-and-the-horse/

  Film dana:
  http://www.imdb.com/title/tt1316540/

 4. Povratni ping: Tri godine bloga A . A . A | A . A . A

 5. Povratni ping: Putnik – junak njihovog doba | Od knjige do duše

 6. odabit pasusa iz odličnih dela ,odabir stvaralaca ,sve je tako snažno ,takva imaginacija potkrepljena odličnim slikama da sam nebrojno puta preveslala na svoj zid ,usrećujući čitaoce i poštovaoce reči dalje ,i dalje ,i dalje …..na spas i sreću ….hvala Ti

 7. U časopisu „Naslijeđe“ (broj 17, Orašje, srpanj/juli 2016., str. 16) objavljena je ocjena Vaše knjige „Tri mita o putovanju iza Sunca“ autora prof. Marka Matolića (potpisanoga s M. M.). Vaš sam blog otvorio zbog rijetke troslovne kombinacije u imenu i prezimenu (kao EVA RAS, ANJA MIT, IVO BAN i sl.), troslovnoga prezimena ARP koje je također rijetko i naziva bloga koji je također troslovan. Bavim se enigmatikom, naime, pa skupljam troslove za budući rječnik riječi od tri slova. Taj prilog šaljem Vam e-poštom.
  Obožavate slovo „A“. VJerojatno ne znate, ali u enigmatici se riječi, izrazi, pojmovi, složenice i nazivi koji sadrže isključivo samo jedan vokal, kao Vaše ime i prezime, zovu MONOVOKALICIMA. Evo nekoliko primjera sa slovom „A“:: SANDA HAM (8), RAJNA ŠARGAČ (11), BARBARA CARTLAND (15), ANDAMANSKA ZAVALA (16), KAZAHSTANSKA ZASTAVA (19) …

  • Hvala vam puno na ovom lepom komentaru! Vaše interesovanje je veoma zanimljivo, a težnja da sačinite rečnik veoma dobra. Ja vam želim uspeha i da realizujete vašu zamisao! Što se tiče prikaza moje knjge, profesor Marko Matolić me je blagovremeno obavestio o tome i ja sam mu veoma zahvalna na pokazanom entuzijazmu. Uskoro ću njegovu recenziju, kao i fotografije moje knjige koje su načinili njeni čitaoci, objaviti na blogu. Kada je reč o simbolici brojeva, nju volim, ali često je nesvesno ponavljam. Tri slova u imenu, tri slova u nazivu bloga, tri knjige objedinjene u jednu. Čak je i blog u početku imao tri kolone: tekst u sredini, sa leve i sa desne strane.

 8. Dubina ne nedostaje svakako, ipak bilo bi posteno da transparentno predocis da su tvoji svetonazori deo luciferijanskog drustva ciji si clan …. Ali i pravo znacenje akronima A.A.A.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se / Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se / Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se / Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se / Promeni )

Povezivanje sa %s