Slikarstvo inspirisano džezom: Majkl Karson i Bil Evans

Michael Carson

Michael Carson

Volim kada naiđem na dela savremenih umetnika koji nisu nužno „savremeni“ i besmisleni, a orginalni, već koji prate određenu nit definisanu tradicijom, ali joj daju svoj oblik, nov i nikad ranije viđen. Konac je isti, oblik koji se od njega da stvoriti uvek može biti drugačiji. Savremeni američki slikar Majkl Karson kao da deluje – svesno ili ne, planirano ili ne – upravo po tom principu.

Oslanjajući se na tradiciju američkih slikara koji su afirmisali realistički pristup (pitanje stila, ne tema), Karson prikazuje savreme Venere koje je mogao viđati, ili pak koje je želeo videti, na nekim od džez matinea gde bi se čule kompozicije Bila Evansa i njegovog orkestra. Sve je tu. I obrisi koji kao da se pomaljau kroz maglu dima, kroz rastvoren etar sparne letnje noći, i zvuci džez apstrakcija koji kao da se čuju iz daleke susedne sobe salonskog stana, koji udvostrčavaju stvarnost.

Michael Carson was born in 1972 in Minneapolis, MN.  He graduated from the Minneapolis Institute of Art and Design in 1996.  Working as a graphic Artist, he painted his first painting three years after graduating from college.  He knew he had found his calling and in 2001, started painting full time.

Influenced by the paintings of  Toulouise Loutrec, John Singer Sargent, Norman Rockwell, Malcolm Liepke, and Milt Kobayashi, Michael Carson is primarily a figurative Artist who likes to tell a story.  His figures usually find themselves in bars, nightclubs, cafes, and jazz clubs; even at home in intimate settings.

Michael Carson - Polka Dot

Michael Carson – Polka Dot

Michael Carson

Michael Carson

Michael Carson - Reflect

Michael Carson – Reflect

Michael Carson - What

Michael Carson – What

Michael Carson - Red Chair

Michael Carson – Red Chair

Michael Carson - On Next

Michael Carson – On Next

Michael Carson - Saints go Marching

Michael Carson – Saints go Marching

 

Advertisements

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s